Azért szeretek zöld dolgokat enni, mert a zöld szín láttán úgy érzem, igazán friss, vitamindús, tápláló ételt eszem. Mindig is érdekelt, hogy miként hasznosítja a szervezetünk a táplálkozás során bevitt összetevőket, így itt ezeknek az alapanyagoknak a jótékony hatásairól fogok írni.
Miért zöld a zöld?
A klorofill elnyeli a kék és vörös tartományba eső fény jelentős részét, míg a zöldet szinte egyáltalán nem, ezért a szemünk ezt a színt érzékeli legerősebben. Ez a pigment az életet jelenti a növénynek, hiszen ez teszi lehetővé a fotoszintézist. A folyamat során a fényenergia kémiai energiává alakul át, így állítja elő a növény a létezéséhez és a fejlődéséhez szükséges oxigént és vizet. A zöldségek, gyümölcsök rendszeres fogyasztásán felül tabletta formájában is beilleszthetjük az étrendünkbe. Antibakteriális hatásának köszönhetően hatékony lehet megfázás, különböző gyulladás, bőrkiütés, ínybetegség kezelésében. Segít szervezetünknek megszabadulni a káros szabadgyököktől, fokozza az anyagcserét miközben hozzájárul a táplálék megfelelő hasznosításához, erősíti az immunrendszert, elősegíti a vörösvérsejtek képződését, jelentékeny antioxidáns hatása miatt pedig kiválóan tisztít, ezért elengedhetetlen részét képezi a kiegyensúlyozott táplálkozásnak.
Miért zöld a zöld?
A klorofill elnyeli a kék és vörös tartományba eső fény jelentős részét, míg a zöldet szinte egyáltalán nem, ezért a szemünk ezt a színt érzékeli legerősebben. Ez a pigment az életet jelenti a növénynek, hiszen ez teszi lehetővé a fotoszintézist. A folyamat során a fényenergia kémiai energiává alakul át, így állítja elő a növény a létezéséhez és a fejlődéséhez szükséges oxigént és vizet. A zöldségek, gyümölcsök rendszeres fogyasztásán felül tabletta formájában is beilleszthetjük az étrendünkbe. Antibakteriális hatásának köszönhetően hatékony lehet megfázás, különböző gyulladás, bőrkiütés, ínybetegség kezelésében. Segít szervezetünknek megszabadulni a káros szabadgyököktől, fokozza az anyagcserét miközben hozzájárul a táplálék megfelelő hasznosításához, erősíti az immunrendszert, elősegíti a vörösvérsejtek képződését, jelentékeny antioxidáns hatása miatt pedig kiválóan tisztít, ezért elengedhetetlen részét képezi a kiegyensúlyozott táplálkozásnak.